Sisältöön »
Fabrik Hotel / Villa Ravintola
 

Elämykset

 

15.05.2021

Viisi vinkkiä täydelliseen staycationiin Forssassa

Häme on pullollaan näettävää ja koettavaa - joskus tuntuu jopa siltä, että jotkut parhaista nähtävyyksistämme ovat kuin hyvin pidettyjä salaisuuksia, joista vain paikalliset ovat selvillä. Olet sitten paljasjalkainen hämäläinen tai suurkaupungin kasvatti, maaseutu on väljyydessään täydellinen matkakohde juuri nyt! Kokosimme tähän viisi vinkkiä täydelliseen staycationiin Forssassa - lue ja varaa oma elämyksesi vaikka ensi viikonlopulle!

Viisi vinkkiä täydelliseen staycationiin Forssassa


1- MAJOITUS JA ILLALLINEN HOTELLI FABRIKISSA

Tyylikäs hotelli rauhallisen kaupungin keskustassa, raikkaat valkeat lakanat ja runsas aamiaistarjoilu, joka sisältyy aina huoneiden hintaan... Mikäs sen mukavampaa? Hotelli Fabrikista on kätevä kävellä kaikkiin tässä kirjoituksessa mainittuihin kohteisiin. Jos kävely ei siltikään maita, hotellin vastaanotosta saat lainaksi polkupyörän, jonka kyydissä on hyvä lähteä tutkimaan kaupunkia! 

Hotellille kannattaa palata syömään, sillä ravintola Villan A La Carte-lista on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kesäterassillamme voit kokea kesän uuden Street Food-menun ja nauttia auringosta. Jos saavut perjantaipäivänä, hyödynnä ravintolan perjantaiskumppa-tarjous; saat lasin kuohuviiniä kolmella eurolla. Nyt on millä nostaa malja staycationin kunniaksi matkatovereiden kanssa!

Varaa huone »

2- FORSSAN ELÄVIENKUVIEN TEATTERI

Historiallinen, tunnelmallinen ja pieni elokuvateatteri kauniilla paikalla! Näytöksiin kannattaa varata liput, sillä rajoitusten vuoksi saliin saa tulla kymmenen henkilöä kerrallaan. Popcornit, makeiset ja muut herkut saa ostettua kätevästi lippukassalta! 

Tutustu ohjelmistoon »

3- FORSSAN KEHRÄÄMÖALUEEN MUSEOT JA KUTOMO

Forssan kehräämön alue huokuu paikkakunnan historiaa! Kehräämöalueelta löytyy tekemistä niin lapsiperheille kuin aikuisillekin - vuoden 2014 Suomen museoksi valittu ja paikallisten suosikki, Forssan museo esittelee Forssan tekstiiliteollisuushistoriaa ja ympäröivän maaseudun elämää 1800-luvulta 1970-luvulle. Forssan museo on auki ti-pe klo 10-16, la klo 10-14 ja su 12-16.

Etenkin lapsiperheiden suosiossa on Forssan Luonnontieteellinen museo, joka esittelee paikallista luontoa yli 6000 näyttelyesineen voimin. Luontomuseo on auki kesäkaudella 1.6 alkaen ti-su klo 11-15, tätä aiemmat aukioloajat kannattaa tarkistaa luontomuseon nettisivuilta.

Nämä kaksi museota ovat hyvin lähellä toisiaan kehräämöalueella, jonne on lyhyt kävelymatka hotelli Fabrikilta. Kehräämöalue on aurinkoisena kesäpäivänä erittäin kaunis! 

4- FABRIKIN SAUNAOSASTO

Miltä kuulostaisi sauna ja kylpeminen vauhdikkaan kesäpäivän päätteeksi? Fabrikin saunaosasto on ylellinen ja täysin uudistettu. Tila on hotellivieraiden yhteiskäytössä silloin, kun sitä ei ole varattu yksityiseen käyttöön - ja jos haluat varata tilan vain omalle seurueellesi, onnistuu se hotellin vastaanotossa samalla kun kirjaudut sisään hintaan 20eur/30min. Vastaanotosta nappaat mukaan myös hemmottelevan kasvonaamion ja vaikka kuoharipullon - tehdään yhdessä juuri sinulle sopiva rentoutumishetki! Superior- ja Suite-huoneissa yöpyjiä odottavat kylpytakit ja tohvelit, jotka yllä on hyvä hipsiä saunaosastolle. Lisäpyyhkeitä ja peflettejä on valmiina saunaosastolla. Osastolla on naisten ja miesten saunat sekä avarat pukeutumistilat. Allashuoneessa on runsaasti istumatilaa ja poreallas itse on aikanaan ollut Euroopan suurin, joten siihen mahtuu kylpemään isompikin seurue. Tai lapset polskimaan toiseen päähän ja vanhemmat rentoutumaan toiseen! Saunan jälkeen nauttimaan illallista hotellin ravintola Villaan, ja sitten voikin jo upota hotellihuoneen ylellisen sängyn syleilyyn...

5- FORSSAN KIRKKO JA JÄÄTELÖ ANKKALAMMILLA

Tällaisia kirkkoja näkee Suomessa harvoin! Katedraalimaisessa, uusgoottisessa Forssan kirkossa on huiman korkea holvimainen katto loisteliaine koristemaalauksineen, sekä värikkäät lasimaalauksin koristellut ikkunat alttarin takana. 

Kirkkoretken jälkeen (tai miksei jo sitä ennen) kannattaa viettää tovi Ankkalammilla istuskellen ja suihkulähdettä ihaillen. Lampi ja Ankkalammin leikkipuisto sijaitsevat kadun toisella puolella Hotel Fabrikista katsottuna, ja niiden vieressä on jäätelökioski auki koko kesän! Ankkalammin ja Forssan kirkon välissä on toriaukio, jossa on torihulinaa esimerkiksi kesälauantaisin klo 7-15. 

Kesän mittaan kokoamme tänne hotellin nettisivuille paljon muitakin paikallisia menovinkkejä! Tervetuloa seuraamaan Hotel Fabrikin elämysblogia, ja ennen kaikkea...


Juno Ruokangas
Hotel Fabrik

14.06.2021

Vietä juhannus 2021 kanssamme Forssassa

Kesä on vihdoin täällä! Etätöiden, etäkoulujen ja loppumattomilta tuntuvien rajoitusten jälkeen kauniit säät tuntuvat vehreältä keitaalta, jossa saamme viimeinkin hetken hengähtää. Kaikkea varovaisuutta emme voi vielä hylätä, mutta onneksi hyvät säät avaavat meille uusia mahdollisuuksia viettää aikaa läheisimpiemme kanssa turvallisesti. Emme ehkä pääse toteuttamaan kaikkia vuotuisia juhannusperinteitä samassa mittakaavassa kuin yleensä, mutta unohtumatonta juhannusta ei silti kannata jättää pois laskuista! Kutsumme Sinut viettämään juhannusta kanssamme; seuraavaksi kerromme, millaisia elämyksiä juhannus Forssassa tarjoaa tänä vuonna.

Lue lisää